Om oss

Följ oss:

E-post:Helena@dummies.se

TRÄSKTROLLETS  KENNEL


Uppfödning av Labrador Retriever

OM OSS

Jag jobbar som Leg. djursjukskötare på djurklinik och min man Håkan är egen företagare och driver Dummies.SE. Vi har ett stort hundintresse och försöker ha våra hundar med så mycket som möjligt till vardags. De följer oss både på resor och till jobbet.


Vi tränar apportering men även

spår (person och vilt), nosework, agility och lydnad.

SÅ HÄR TÄNKER VI


Träsktrollets kennels vision är uppfödning av labradorer som är sunda, både mentalt och kroppsligt. Glada, arbetsvilliga hundar i en lagom förpackning.

Hundarna föds upp i hemmiljö med tillgång till daglig utevistelse när vädret och åldern tillåter.

Valparna levereras vid 8-10 veckors ålder och är då registrerade i SKK (stamtavla) och hos Jordbruksverket. De är även avmaskade, vaccinerade mot kennelhosta, parvo, HCC och valpsjuka, veterinärbesiktade, chipmärkta,  och veterinärvårdsförsäkrade i Agria . Med valpen följer även ett valpkitt med bl.a foder, dummy, visselpipa, filt, leksak m m.

Efter valparna fått nya hem finns vi självklart här om man som nybliven hundägare har några frågor, stora som små.

Vi ser gärna att hundarna från vår uppfödning HD och ED röntgas (höfter och armbågar) då de fyllt ett år och även mentalbeskrivs (BPH eller MH) vid ca två års ålder. Allt för att veta hur hundarna utvecklats och kunna utvärdera vår avel.

JAKTLABBE ELLER UTSTÄLLNINGSLABBE?


Många glömmer att labrador är EN ras och idag tenderar båda varianterna av rasen bli mer extrema. Våran avel eftersträvar en typ av labrador som exteriört ska följa rasstandarden utan extremer åt något håll. En labrador som är lagom helt enkelt!


Labradoren är en apporterande fågelhund men de allra flesta har labradoren till sällskap. Rasen kräver dock ordentlig aktivering av både kropp och knopp. 

KONTAKT


Välkommen att kontakta oss om du har frågor angående kommande kull eller är valpköpare sedan tidigare.


Helena@dummies.se


070-773 47 60

Copyright @ All Rights Reserved